Werknemers (voor de jongeren)

Begeleidingstraject

Stel je voor, de toekomst ligt aan je voeten, je bent op zoek naar tools en handvaten die je helpen deze op een juiste manier in te vullen. Je hebt hulp nodig, niet alleen bij het vinden van een leuke baan, maar ook bij heel veel andere vragen die je hebt over het leven en het volwassen worden. Je hebt dromen en wensen voor jouw toekomst, voor nu en later. 

Je wilt weten welke kansen er zijn op de arbeidsmarkt, hierin stappen nemen vind je misschien lastig. Het is spannend, nieuw, je gaat succeservaringen opdoen, maar kan ook teleurgesteld worden en er wordt van je gevraagd jezelf zo te kunnen presenteren dat een werkgever denkt ‘jou wil ik als werknemer’. 

-WIJ HELPEN JOU HIERBIJ-

Weet je eigenlijk wel wat je kwaliteiten zijn, waar ben je echt goed in, waar heb je hulp bij nodig, durf je dat wel te zeggen of ben je bang dat je daardoor geen kans maakt. Allemaal logische gedachten die jou er van kunnen weerhouden je dromen na te leven. Ze hoeven niet nú allemaal uit te komen, het mag een lange weg zijn, jouw avontuurlijke reis, waar je mensen tegen gaat komen die je gaan helpen, die in jou vertrouwen en zien welke talenten je bezit. Met de juiste ondersteuning en begeleiding kan de weg net wat minder hobbelig worden.

De missie en visie van Vliegende Start is het creëren van een Vliegende Start. De begeleiding aan de jongeren start vanaf het moment van kennismaken en zal worden afgestemd op de vraag en behoefte van de jongeren. We proberen zo snel mogelijk een goed beeld te krijgen van de hele situatie, zodat we aan de hand van een persoonlijk ontwikkelplan een aantal doelen formuleren. 

Onze begeleiding wordt gekenmerkt door: 

  • Vertrouwen in de jongeren en het proces.
  • Verwachtingen wederzijds uitspreken.
  • Begeleiding op de werkvloer en daarnaast.
  • Persoonlijk contact met jongeren en werkgever.
  • Verder kijken dan alleen dit moment, waar werken we naar toe. 
  • Kansen zien en deze benutten.
  • Alle betrokken partijen koppelen.
  • Ontwikkeling d.m.v. cursus of opleiding mogelijk maken. 

Als dit is waar je blij van wordt dan is het gewoon goed.

%d bloggers liken dit: